De School

Basisschool Frankendael

Basisschool Frankendael is een dynamische, ondernemende basisschool waar kinderen zich gemotiveerd ontwikkelen en het beste in zichzelf naar boven halen. Naast het reguliere onderwijs bieden we veel extra’s, zoals naschoolse activiteiten voor brede talentontwikkeling. Hierbij staat de lol van samen kunnen werken aan je eigen interesses en ontwikkeling centraal.

De Frankendael heeft twee locaties. Een mooi statig gebouw aan de Hogeweg en, verscholen in het groen van het Amsteldorp, de locatie Von Liebigweg.

Het streven is om op beide vestigingen een volledig onderwijsaanbod te bieden. Dat houdt in dat we op beide vestigingen de groepen 1 t/m 8 hebben.

Locatie Von Liebigweg

De locatie Von Liebigweg is gelegen aan de rand van het Amsteldorp en is haast een oase van rust in het drukke Amsterdam. Het gebouw heeft vier leslokalen en een lokaal dat bestemd is als Peuterspeelzaal. Daarnaast is er een in het gebouw een speellokaal waar de jongste leerlingen kunnen gymmen.

Het gebouw is in 2016 schitterend gerenoveerd en voldoet helemaal aan de eisen die men van een modern schoolgebouw mag verwachten. Op termijn is uitbreiding van het gebouw met een aantal leslokalen voorzien.

Locatie Hogeweg

Het gebouw aan de Hogeweg ligt in het noordwesthoek van de Watergraafsmeer tegen de Linnaeuskade aan.

Dit gebouw is meer dan honderd jaar oud en kent een rijke historie. In de afgelopen jaren hebben er regelmatig aanpassingen plaats gevonden waardoor het gebouw, net als de Von Liebigweg, goed geschikt is voor hedendaags onderwijs.

In 2017 is het gebouw voorzien van een nieuw ventilatiesysteem in het kader van het project “gezonde schoolgebouwen”. Hierdoor verbetert de luchtkwaliteit in de leslokalen. Tevens zijn energiebesparende maatregelen toegepast, zoals ledverlichting.

Op de Hogeweg zijn acht groepen gehuisvest. Verder zijn er een peuterspeelzaal en de BSO “Woest Zuid”. Ook in dit gebouw is een speellokaal waar de jongste leerlingen kunnen gymmen, maar ook een gymzaal voor de oudere kinderen van beide locaties.